#Sport

ANJA JOVANOVIĆ, KRUNISANA KRALJICA RITMIČKE GIMNASTIKE

Dok joj se divimo posmatrajući kako sa lakoćom barata obručem, loptom, čunjevima, trakom, ona dotrčava do nas i sa osmijehom kaže : " Ukoliko nešto volimo i istinski želimo, prepreke ne postoje!"

 

Anja Jovanović je prvakinja Crne Gore u ritmičkoj gimnastici. Učenica je devetog razreda „Druge osnovne škole“ u Budvi. Nosilac mnogobrojnih medalja sa domaćih i međunarodnih takmičenja.

 

Nakon nekoliko godina baleta, svoju pravu ljubav pronašla je u ritmičkoj gimnastici, koja je spoj svega što Anja voli, i baleta i plesa i rada sa rekvizitima.

Priznaje da je dan profesionalnog sportiste veoma težak, ali da se uz ljubav i volju sve prevazilazi. Budi se u 7h, u školi je do 13h, a od 14h -18h svakoga dana vrijedno trenira. Nakon toga slijedi učenje..

 

Posebno je ponosna što je dio nacionalnog tima, jer je to velika čast i želja svakog sportiste, a brojna putovanja na koja sa timom ide su joj omiljena. Tamo stiče prijateljstva sa djevojčicama iz drugih zemalja, uči o njihovoj kulturi i tradiciji.

 

Na nedavnom Intrenacionalnom turniru u ritmičkoj gimnastici u Budvi, osvojila je zlatnu i tri srebrne medalje, i kaže da je uspjeh očekivala jer se dugo i predano pripremala za to.

Dok se sprema za naredna takmičenja i nada novim medaljama, otkriva nam da joj je želja da jednog dana ima svoj gimnastičarski klub kako bi svoje znanje i vještine prenosila na generacije djevočica koje dolaze.

 

Mi joj želimo puno sreće i čekamo da pišemo o budućim uspjesima!

Bravo Anja!

 

Izvor: Krugmladih.me, Jelena Vukić

Foto: Privatna arhiva

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: