#Sport

JELENA VUJIČIĆ SNJEŽNA KRALJICA ŽABLJAKA

Kada se prije nekoliko dana na otvaranju ZOI u Pjong Čengu zavijorila zastava Crne Gore, nema kome srce nije zaigralo, a oko zasuzilo od ponosa.

 

Zastavu je nosila mlada Žabljačanka Jelena Vujičić.

Jelena je rođena 24.01. 2001 godine na Žabljaku.

 

Već sa tri ipo godine otac Jugoslav, nekadašnji prvak Crne Gore u skijanju, vodi Jelenu na Javorovaču na samo 50 m od kuće, gdje ona  uči svoje prve skijaške korake..

 

Iako je namjera roditelja bila da Jeleni razviju ljubav prema sportu, ona je, pokazavši nesvakidašnji talenat, samu sebe usmjerila na put takmičenja već sa 4 godine.. . Od tada je njoj i ocu skijanje je sve.

 

Mnogobrojna takmičenja koja su uslijedila  širom regiona lagano su je vodila ka najvećem od svih, Olimpijskim igrama, iako, kako sama kaže nije ni sanjala da će to biti baš ove 2018 godine. .

 

Godine treninga, takmičenja i odricanja svega onog što njeni vršnjaci rade, konačno su se isplatile..

 

Saznanje da je će i ona biti jedan od ovogodišnjih takmičara dogodilo se 23. 01. samo dan pred Jelenin 17. rođendan! Poklon njie mogao biti ljepši!

Žabljak se zahvaljujući njoj upisao na mapu svjetskih gradova koji imaju olimpijske sportiste pa  podrška od sugrađana nije izostala, ali najveća koju dobija je od svoje porodice.

 

Jelena kaže: “S obzirom da imam tek 17 godina i da se desilo ovako nešto na početku karijere, to može da bude podstrek za budući rad i trud.”

 Dodaje : “Skijanje je sport u kome nikada ne možete da procijenite niti da prognozirate rezultat. Svaka greška na stazi se surovo kažnjava. „

 

Pored svega što joj se događa, posebno je uzbuđena što će skijati pored svojih idola Mikaele Šifrin i Lindzi Von, a kako sama kaže, trudiće se da je blizina najboljih skijašica svijeta ne omete u nastupu.

Pored Jelene na Olimpijadu su otišli Eldar Salihović takmičar  u alpskom skijanju, te Marija Bulatović u skijaškom trčanju (kros kantri). 

 

Salihović i Vujičić će nastupiti u slalomu i veleslalomu, a Bulatović u trčanju na deset kilometara.

 

Srećni i ponosni, bićemo srcem uz naše mlade sportiste!

 

Srećno!

 

Izvor: fosmedia.me, vijesti.me

Foto: reprezentacija.me, facebook.com

O nama
Mravinjak je portal namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Ovdje ćete naći sve što biste voljeli da znate a nemate koga da pitate.
Jer, nema ni Google uvijek odgovor na sve!
Zato čitajte, pišite, pitajte!

Urednik: Jelena Vukić
Pišite nam
Podijelite sadržaj na: